DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri °C

AGÜ’DE ALETLİ YÖNTEMLER EĞİTİMİ

AGÜ’DE ALETLİ YÖNTEMLER EĞİTİMİ
REKLAM ALANI
07.08.2019
540
A+
A-

Kültür varlıklarının mimari belgelenmesinde kullanılan aletli yöntemler eğitimi, üniversite personelleri ve lisansüstü öğrencileri, koruma uygulamalarıyla ilgili kamu kurum ve kuruluş personellerine verildi

Abdullah Gül Üniversitesi’nde (AGÜ), kültür varlıklarının mimari belgelenmesinde kullanılan aletli yöntemler eğitimi verildi. Eğitime üniversite personelleri ve lisansüstü öğrencileri, koruma uygulamalarıyla ilgili kamu kurum ve kuruluş personelleri katıldı.

Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Yöney’in, ORAN Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projeleri kapsamında Abdullah Gül Üniversitesi adına yürütmekte olduğu, kültür varlıklarının mimari belgelenmesinde kullanılan aletli yöntemler eğitimi Sümer Kampüsü’nde düzenlendi.

Mimarlık Fakültesi Mimari Koruma ve Belgeleme Laboratuvarında mevcut bulunan elektronik teodolit ile uzun mesafe lazer tarayıcı cihazların kullanıldığı eğitim ile bu yeni, daha hızlı ve nitelikli veri sağlayan teknikleri daha etkin kullanması amaçlandı.

Aynı zamanda Kayseri ve çevre illerde sürmekte olan çeşitli bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmaları ile mesleki uygulamalarda, elektronik cihazlardan daha etkin biçimde yararlanabilmek amacıyla kuramsal, teknik ve uygulamalı eğitime de yer verildi.

Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı ile Oran Kalkınma Ajansı Teknik Destek projeleri tarafından desteklenen ve kültür varlıklarının mimari belgelemesi alanında uzman olan Rekare Mimarlık tarafından verilen eğitim kapsamında saha çalışmaları da gerçekleştirildi.

Saha çalışmaları Melikgazi ilçesindeki Yeşilyurt ve Bağpınar mahallelerinde yapılırken, arazide elde edilen verilerin çizime aktarılma aşamaları detaylı olarak incelendi.

Eğitim, kısa vadede kentte bulunan koruma ile ilgili kurumların ve birimlerin beşeri altyapısının geliştirilmesine, uzun vadede ise Kayseri ve çevresi başta olmak üzere yerel gelişme ve kalkınma hedeflerine, özellikle kültür turizminin gelişimine, kültür varlıklarının belgelenmesi ile koruma-onarımına katkıda bulunarak destek olacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.