DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri °C

ERÜ’de Türkiye’nin Petrol/Doğalgaz Potansiyeli ve Alternatif Enerji Kaynakları Konusu Ele Alındı

ERÜ’de Türkiye’nin Petrol/Doğalgaz Potansiyeli ve Alternatif Enerji Kaynakları Konusu Ele Alındı
REKLAM ALANI
29.04.2019
555
A+
A-

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Stratejik Araştırmalar ve Uygulama Merkezi (ERUSAM) tarafından “Türkiye’nin Petrol/ Doğalgaz Potansiyeli ve Alternatif Enerji Kaynakları” konulu konferans düzenlendi.

İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, ERUSAM Müdürü Prof. Dr. Cevdet Kırpık’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Türkiye’de en çok merak edilen konulardan birinin Türkiye’nin petrol ve doğalgaz rezervlerinin durumu olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcısı İlkay, “Petrol, Sanayi Devrimi, özellikle de içten yanmalı motorların icadıyla dünyanın gündemine oturmuştur. 19. yüzyılın sonlarından itibaren önemi artan petrol, özellikle sanayileşmiş batı dünyasının öncelikleri arasına girmiştir. Günümüzde güney sınırlarımızda yaşanan savaş, göç ve terör gibi daha birçok sorunun kökeninde esas itibariyle petrole hakim olma düşüncelerinin olduğu herkesin malumudur. Türkiye’de en çok merak edilen konulardan biri Türkiye’nin petrol ve doğalgaz rezervlerinin durumudur. Yine son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz kaya gazı ve diğer alternatif enerji kaynakları bakımından ülkemizin potansiyelinin ne olduğu merak konusudur. Bugün bu konularda derin bir bilgi ve deneyime sahip olan sayın Prof. Dr. Derman Dondurur hocamızı misafir ediyoruz. Hocamızın vereceği bilgilerle bu konulardaki merakımızı gidereceğini ve bununla birlikte farklı bakış açıları kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derman Dondurur da, “Türkiye’nin Petrol/ Doğalgaz Potansiyeli ve Alternatif Enerji Kaynakları” konulu konferansında Hidrokarbon (HC) sistemleri nedir? Petrol nasıl aranır? Çevre Denizlerimizdeki ve kara alanlarımızdaki HC potansiyelimiz. Dünyada mevcut HC durumu. Ülkemizin mevcut HC durumu. Bir alternatif enerji kaynağı olarak gaz hidratlar ve kaya gazı konularında bilgiler verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.