DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri °C

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Nisan ayı programını tamamladı

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Nisan ayı programını tamamladı
REKLAM ALANI
29.04.2019
575
A+
A-

Antalya, Kayseri ve Eskişehir’de yaklaşık iki bin kişi, sürdürülebilir turizm, kırsal kalkınma, ulaşılabilir sağlık hizmetleri, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, döngüsel ekonomi, kooperatifçilik, tarım ve hayvancılık, toplumsal olaylarda kadınların rolü gibi çok geniş yelpazede tema ve yaklaşımlara sahip filmleri ilgi ile izledi. Film gösterimlerinin ardından gerçekleşen etkinliklerde davetli konuşmacılarla yerelde benzer konularda yapılan çalışmalar, vb. ilgili alanlarda sohbet etme imkanı buldu.

Geçtiğimiz yıllarda farklı illerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, bu yıl farklı şehirlerde farklı zamanlarda organize ediliyor.Festival Heinrich Böll StiftungDerneği Türkiye Temsilciliği ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın desteğiyle Nisan ayında Antalya, Eskişehir ve Kayseri’de izleyicilerle buluştu. SYFF, 11-14 Nisan’da Antalya’da Doğadabuan, 16-18 Nisan’da Kayseri ‘de Erciyes Üniversitesi Sosyal Girişimcilik Kulübü ile Çevre Kulübü ve 24-27 Nisan’da Eskişehir’de Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından gerçekleştirildi.Üç şehirde 16 konuşmacı ile 10 müzik veya performans grubu yer aldı; seçkide yer alan 26 kısa ve uzun metrajlı belgeselin izlenme rakamları Antalya’da 1.171, Kayseri’de 1.165, Eskişehir’de 1.246 olarak gerçekleşti. Bazı filmlerin ardından davetli konuşmacılar izleyicilerle yerelde benzer konularda yapılan çalışmalar, vb. ilgili alanlarda sohbet etme imkanı buldu.

SYFF seçkisinde yer alan kısa ve uzun metrajlı filmler sürdürülebilir turizm, kırsal kalkınma, ulaşılabilir sağlık hizmetleri, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, döngüsel ekonomi, kooperatifçilik, vatandaşlık geliri, tarım ve hayvancılık, deniz koruma alanları, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği kaynaklı çatışma ve göç, sosyal etki odaklı işletmeler, sosyal girişimcilik, toplumsal olaylarda kadınların rolü gibi çok geniş yelpazede tema ve yaklaşımlar içeriyor.

Sırada Bodrum var

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 25-27 Mayıs’da Bodrum’da, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde izleyicisi ile buluşacak.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Hakkında:Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2008 yılından bu yana, sürdürülebilirlik kavramının ve birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi anlaşılmasını sağlarken dünyanın farklı bölgelerinden topladığı hikayelerle ilham vererek yeni bir yaşam kültürünün oluşmasına katkı veriyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.