DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri °C

Fotofobi neden kaynaklanır

Fotofobi neden kaynaklanır
REKLAM ALANI
16.05.2019
493
A+
A-

Fotofobi (ışık hassasiyeti) ışık intoleransıdır. Güneş, floresan ve ampul ışığı gibi kaynaklar rahatsızlık sebebi olabilir. Fotofobi yaşayan kişiler gözlerini kısma ya da kapatma ihtiyacı duyar ve zaman zaman baş ağrısı da yaşayabilirler. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar Fotofobi bir göz hastalığı olmamakla birlikte hem göz hem de göz dışı durumlardan kaynaklanabilir. Gözde alerji, tahriş, iltihaplanma, göz kuruluğu ve bazı sistemik alınan ilaçlar fotofobiye neden olabilir’ diyor. Işık hassasiyetinde en iyi tedavi yöntemi, neden olan kaynağın bulunmasıdır. Fotofobi migren benzeri hastalıkların da ön belirtisi olabilir. Tetikleyici faktör tedavi edildikten sonra fotofobi birçok durumda kaybolabilir.

Fotofobi (ışık hassasiyeti) ışık intoleransıdır. Güneş, floresan ve ampul ışığı gibi kaynaklar rahatsızlık sebebi olabilir. Fotofobi yaşayan kişiler gözlerini kısma ya da kapatma ihtiyacı duyar ve zaman zaman baş ağrısı da yaşayabilirler. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar Fotofobi bir göz hastalığı olmamakla birlikte hem göz hem de göz dışı durumlardan kaynaklanabilir. Gözde alerji, tahriş, iltihaplanma, göz kuruluğu ve bazı sistemik alınan ilaçlar fotofobiye neden olabilir’ diyor. Işık hassasiyetinde en iyi tedavi yöntemi, neden olan kaynağın bulunmasıdır. Fotofobi migren benzeri hastalıkların da ön belirtisi olabilir. Tetikleyici faktör tedavi edildikten sonra fotofobi birçok durumda kaybolabilir. Işık hassasiyeti olan kişiler, güneş ışığından ve diğer sert ışık kaynaklarından uzak durmalıdır. Geniş kenarlı şapka ve UV korumalı güneş gözlüğü kullanmalıdır. Fotokromik (ışıkla renk değiştiren) camlar güneş hassasiyeti için bir çözüm olabilir. Bu camlar dışarıda otomatik olarak koyulaşır ve güneşin UV ışınlarını %100 bloke eder. Parlak güneş ışınları için polarize camlar tercih edilmelidir. Polarize camlar belirli ihtiyaçlara yönelik geliştirilmiş özel güneş camlarıdır. Polarize camların en önemli özelliği; farklı açılardan yansıyan ışıkların gözlerde parlama ve kamaşma etkisini azaltmasıdır.

Güneşe karşı polarize özellikli camlar kullanılmalı…

Gözleri ışığa karşı hassas olan kişiler göz sağlıkları için daha özenli davranmalıdır. Keskin gün ışığından, ışık yansımalarının yoğun olduğu karlı bölgelerden, deniz kenarlarından kaçınmalı ve güneş gözlüğü kullanmalıdır. Özellikle göz bozukluğu olan kişiler güneş gözlüğü kullanımına daha da özen göstermelidir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.