DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri °C

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BÜNYAN’DA İFTAR VERDİ

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ BÜNYAN’DA İFTAR VERDİ
REKLAM ALANI
22.05.2019
552
A+
A-

Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin, Belediye Başkanı Özkan Altun, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve STK Temsilcileri ile Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetimi iftarda bir araya geldi.

Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin; böyle bir tesisin İlçesine kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi emeği geçen katkısı olan herkese teşekkür etti.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun; burada Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından “Hunat” markası ile ilçemizde üretilen yoğurt ve ayranı tatma fırsatı bulduk. Yerli ve milli üretime verdikleri katkı ve bu güzel akşam için birlik Başkanımıza ve yönetime teşekkür ediyorum. Kendilerinin attığı bu üretim adımını destekliyoruz.  Bünyan Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesini istiyorum dedi.

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı; Bünyan’da Ramazan ayı ile birlikte hizmete giren süt ve süt ürünleri tesisinin 2 milyonluk yatırımıyla 500 m² alana sahip olup, yıllık tereyağında 80 tonluk, yoğurtta 105 tonluk, ayranda 520 tonluk, pastörize sütte 1920 tonluk kapasitesinin bulunduğunu söyledi.

Başkan Çakı sözlerini şöyle sürdürdü; Hunat’ın gıda sektöründe yer almasının iki temel sebebi vardır. Birincisi gıda üretim zincirinin ilk halkasında yer alan çiftçinin ürününü değerlendirerek ürünün mamul ürüne dönüşüp tüketiciye ulaştırıldığında zincirin halklarının sayısını azaltarak oluşan katma değerin doğrudan üreticiye yansımasını sağlamak.

İkincisi ilk üreten ile son tüketiciye aracısız buluşturarak nihai ürüne, nihai tüketicinin ulaşılabilir fiyatlarla ulaşmasını sağlamak. Yani hem üretenin hem tüketenin kazandığı, kazanacağı, aracıların aradan olabildiğince çıktığı en sade, en kestirme ekonomik süreci kurgulamaktır.

Biz Hunat markasıyla süte gönül verdik her ürünümüzle Kayseri’nin itibarının temsilcisi olduğunu biliyor ve her ürünümüzü esnaf ahlakıyla özenle, özenerek üretiyoruz dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.