DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri °C

ELİTAŞ; NBŞ ORANI 2019 YILI EYLÜL AYINDA %2.5 E DÜŞTÜ

ELİTAŞ; NBŞ ORANI 2019 YILI EYLÜL AYINDA %2.5 E DÜŞTÜ
REKLAM ALANI
20.10.2019
481
A+
A-

Kayseri Şeker’de incelemelerde bulunan Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş; Sayın Cumhurbaşkanımızın  bize verdiği talimatla Kanuna konulan bir önerge  ile NBŞ oranını %2.5 a düşürmüş olduk. Daha önce NBŞ 300 bin ton üretilirken şu anda 67.500 ton a gerilemiş bulunmaktadır dedi.

Elitaş, NBŞ konusundaki verilen mücadele ve NBŞ oranının düşürülmesinin Şeker pancarı tarımına yansımaları konusunda ise şunları söyledi.

Biliyorsunuz Nişasta bazlı şekerlerle Pancar Şekerinin kotasında büyük mücadeleler vardı. 2001 yılında çıkartılan kanunla  şeker sektöründe NBŞ nin  %10 oranında bir kotasının mevcut olduğunu belirtti ve  Yıllarca bu işin mücadelesini verdik  ve 2018 yılında çıkarttığımız kanunla Kanun kapsamındaki %10+5 lik kısmı %5 e düşürdük. 2019 yılı eylül ayından itibaren de %2.5 e düştü. Demek ki Pancar şekerinin kotasında yaklaşık 150 bin ton artış oldu. Bu da Türkiye’deki pancar üreticisi 1 Milyon tonun üzerinde pancar üretimi ve çiftçilerimizin kaynak elde etmesini sağlayacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.