DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri °C

AGD’DEN SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

AGD’DEN SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI
REKLAM ALANI
25.11.2019
555
A+
A-

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi, Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) hayatını konu alan Siyer-i Nebi Yarışması için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin 81 ilinde aynı zamanda düzenlenecek sınav için Kayseri ve ilçelerinde bulunan tüm liseleri ziyaret eden AGD Kayseri teşkilatı, okullara afiş asıp, tanıtım standları kurarak, seminerler vererek, hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor.

AGD’nin her yıl düzenlediği “Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması” bu yıl 15 Aralık 2019 Pazar günü yapılacak. Son kayıt günü ise 02 Aralık olarak belirlenirken, dereceye girenler ise AGD’nin her yıl ülke çapında düzenlediği Mekke’nin fethi gecesinde duyurulacak. Kayıtlarını öğrenciler efendimizinizinde.com internet adresinden yapabilecek.

KAYBEDENİ OLMAYAN SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

Sınav hakkında önemli açıklamalar yapan AGD Kayseri Şubesi Liseler Komisyonu Başkanı Ömer Faruk Çağrıcı, “Yeryüzünde akan kanın, emek sömürüsü ve gözyaşının durması Efendimiz’in (S.A.V) tebliğ ettiği mesaj ile mümkün olacaktır. Buna inanan bir neslin üzerinde iz bırakabilmenin derdindeyiz. Siyer-i Nebi Yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz insanlık için eşsiz bir timsal olan Efendimiz’i (S.A.V) daha da yakından tanıma fırsatı bulacaktır. Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. İşte bu yüzden bizler, değerler eğitiminin uygulanmaya konulduğu bir süreçte aziz milletimiz tarafından en büyük değer ve örnek rol model olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Sallallahu aleyhi ve sellemin hayatının gençler tarafından iyi okunarak algılanması gerektiğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

DERECEYE GİRENLER MEKKE’NİN FETHİ GECESİNDE AÇIKLANACAK

Çağrıcı, “Siyer-i Nebi sınavına katılacak öğrenciler, Prof. Dr. Münir Muhammed Gadban’ın yazdığı ‘Kardeşliğe Davet, Hz. Muhammed (s.a.v)’ adlı Siyer-i Nebi kitabına göre yarışmaya tabi tutulacak. Öğrenciler kitaplara AGD il ve ilçe temsilciliklerinden ulaşabilecek. Dereceye girenler, hem Türkiye geneli hem de Kayseri geneli ödüllendirilecektir. Türkiye genelinde birinci olanların ödülleri ise şöyle: Birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL, beşinciye 1.000 TL verilecek. Kayseri genelinde ise birinciye 1000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL, dördüncüye 300 TL, beşinciye 150 TL hediye edilecek. Ödüller, hakkaniyet ölçülerince yapılacaktır” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.